Klara BVC - för växande barn och föräldrar

Kostnadsfri BVC på uppdrag av Region Skåne.

På KlaraKliniken får du en egen BVC-sköterska som följer ditt barn från nyfödd till skolstart. Våra BVC-sköterskor och barnläkare är erfarna och engagerade. Vi brinner för arbetet med små barn, deras utveckling och hälsa.

Alla familjer är olika, barn och föräldrar växer och utvecklas, vi vill möta er där ni är. Det innebär att vi lyssnar på er och ert barns behov och tillsammans jobbar vi för ett tryggt föräldraskap och barn som mår bra.

Vi ser fram emot att lära känna er familj!

Föräldraaktiviteter

Föräldragrupper på Klara BVC

Här får du lära känna andra nyblivna föräldrar att byta erfarenheter med. Du får ta del av kunskap och diskussioner som handlar om barnets utveckling, hälsa och säkerhet.

Grupperna hålls kl 10-11 varje tisdag och har olika teman som passar för olika åldrar.

Inför varje tillfälle finns ett avsnitt av Föräldragruppspodden att lyssna på. Avsnitten är ca 10 min.

Ni behöver anmäla er, max 10 vuxna/tillfälle. Båda föräldrar är välkomna! Anmälan görs på anslagstavlan uppe på Klarakliniken. Lista kommer upp en vecka före varje grupp. Har ni svårt att komma förbi; kontakta er BVC-sköterska så skriver vi upp er.

Varmt välkomna!

Program

26/10Matintroduktion, 4-8 månader2/11Utveckling - Motorik och säker miljö, 7-12 månader9/11Samspel och anknytning, 0-3 månader16/11Utveckling - Språk och kommunikation, 4-8 månader23/11Att komma tillbaka efter förlossning, med fysioterapeut Åsa Rippe, 1-5 månader30/11Group for parents in english, 0-12 months7/12Vardagsliv - Sömn, 6-10 månader (inställt p.g.a. smittoläget)14/12Gemensamt föräldraskap, 4-8 månader (inställt p.g.a. smittoläget)

När ditt barn blir sjukt

Om ni har en tid bokad på Klara BVC och barnet blir sjukt, behöver ni boka om tiden. Om barnet behöver träffa läkare vänder ni er till vårdcentral eller till Kvälls- och helgmottagningen. Vi kan hjälpa till med rådgivning per telefon.

För mer info om barns sjukdomar, se 1177.se,
dit kan ni även ringa för rådgivning dygnet runt.

Hälsobesök enligt basprogramet - så funkar det

Vi erbjuder barnhälsovård enligt det nationella barnhälsovårdsprogrammet. Vi följer barnets tillväxt, hälsa och utveckling från nyfödd till skolstart, vaccinerar enligt vaccinationsprogrammet och ger föräldrastöd.

Vi anpassar besöken efter era behov, t.ex. om ditt barn fötts för tidigt eller för adopterade barn.

Vid samtliga hälsobesök följer vi ditt barns tillväxt och välmående och era frågor och funderingar står i fokus.

I samråd med er bokar vi uppföljningar och/eller skriver remisser då det finns behov av det. Vi har samarbete med bland annat barnlogoped, barnhälsovårdspsykolog, sjukgymnast, barnläkare, audiolog och ortoptist.

Klara BVC i Lund på Sparta

BVC för prematurt födda barn

Barn som haft bråttom till världen är varmt välkommna till oss. Flera av våra BVC-sköterskor på Klarakliniken har tidigare arbetat på neonatalavdelningen på SUS i Lund och tar hand om er med varm hand.

Läs mer om BVC för prematurt födda barn.

BVC-sköterskor och läkare på Klara BVC

Caroline Moberger

Caroline Moberger

BVC-sköterskaFöräldraledig 
Linnea Öhberg

Linnea Öhberg

BVC-sköterska0768 – 30 60 40linnea@klarakliniken.se
Ulrika W Nilsson

Ulrika W Nilsson

BVC-sköterska0736 – 54 00 85ulrika@klarakliniken.se
Ellen Kvist

Ellen Kvist

BVC-sköterska0736 – 54 00 85ellen@klarakliniken.se
Kathy Falkenstein-Hagander

Kathy Falkenstein-Hagander

BarnläkareKontaktas genom din BVC-sköterska 

Mattias Eknefelt

BarnläkareKontaktas genom din BVC-sköterska